Etsi
  • Juha Hänninen

Kavioliiga 7.5.2022. Juha Hännisen tervehdys ja tapahtuman avaus.

Oulussa on raviurheilulla pitkät perinteet. Vuonna 1908 rakennettu Äimärautio on Suomen pisimpään samalla paikalla toiminut ravirata.

Oulussa laji on hyvissä voimissa. Alueellamme toimii useita kymmeniä ravitalleja ja treeniolosuhteet ovat tasokkaat myös esimerkiksi Virpiniemessä.

Äimäraution raveja kuten kaikkea hevosurheilua pyöritetään ilman yhteiskunnan varoja. Kunnianhimoinen toiminta pohjautuu pitkälti vapaaehtoisuuteen, rakkaudesta lajiin. Äimärautiolla tästä toiminnasta vastaa Pohjolan hevosystävät ry.

Tänään meillä on edessämme hevosystävien leppoisa tapahtuma, joka kerää yhteen alan osaajat ja tietäjät. Olemme täällä myös aistimassa aitoa tunnelmaa, seuraamme uljaiden hevosten vauhtia ja heittäydymme itsekin jännittämään kuinka radalla käy.

Totta kai ravien parasta antia ovat hevoset, nuo uljaat luontokappaleet, jotka haluavat tehdä osuutensa radalla mahdollisimman hyvin. Heitä on valmennettu tunteja laskematta ja erittäin tarkasti. Nykyaikaisessa ravihevosen valmennuksessa eläimen tarpeet ja terveydentila huomioidaan huolellisesti.

Pitää muistaa, että myös hevonen aistii kisatunnelman ja tietää mitä siltä tänään odotetaan. Näillä sanoilla toivotan ravikansalle jännittävää tapahtumaa ja mukavaa iltaa.

7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki