Etsi
  • Juha Hänninen

OULU-Pohjois-Suomen veturi


Oulu on tunnettu sivistyskaupunki, jonka Lyseo on kouluttanut muun muassa kolme tasavallan presidenttiä. Hyvinvointimme perustuu sivistykseen, yritystoimintaan, korkeatasoiseen tutkimukseen, koulutukseen sekä aktiiviseen ja avoimeen yhteistyöhön.

Koronapandemia on tuonut uusia ajatuksia luonnonmukaisuudesta. Viime aikoina on nähty mielenkiintoinen muutos jossa ihmiset muuttavat kaupungeista maaseutukuntiin. Ihmiset haluavat tilaa hengittää. Oululla on laajana kaupunkina tarjolla asukkailleen monipuolisia asumisen ja elämisen mukavuuksia. On kehittyvä ydinkeskusta, asuinalueita vesistöjen äärillä ja luonnonläheiset alueet etäämmällä keskustasta. Oulu on kasvanut kuntaliitosten myötä Suomen viidenneksi suurimmaksi kaupungiksi. Meidän tulee huolehtia siitä, että kaupunkimme kasvu ja palvelujen kehitys kohdistuvat tasapuolisesti koko kaupunkiin ja sen asukkaiden eduksi. Tässä mielessä Oulu on kuin Suomi pienoiskoossa, on tärkeää huolehtia, että maamme kaikki alueet pidetään kehityksessä mukana.

Oululla on erityinen rooli Pohjois-Suomen veturina ja kehittäjänä. Täällä on pitkäjänteisesti investoitu koko Suomea hyödyttävään digitaalisen osaamiseen, joka näkyy maailmanluokan vientituotteina, viimeisimpinä hyvinvointiteknologia ja autoteollisuuden digitaaliset ratkaisut. Oulussa on näillä aloilla tahtoa olla johtava kaupunki koko Suomessa. Jos ei Oulu menesty, ei Pohjois-Suomessa menesty kukaan muukaan. Jos Oulun moottori leikkaa kiinni, vaikutukset tuntuvat laajasti koko Suomen taloudessa ja hyvinvoinnissa.

Koronakriisistä nouseminen edellyttää suurta jälleenrakentamista. Me täällä pohjoisessa edellytämme, että hallitus kriisin jälkeisen kasvun käynnistämisessä ja mittavien elvytyspakettien jakoperusteissa huomioi Oulun.  Me luotamme Oulun seudulla tulevaisuuteen, nuoriin ja alueemme mahdollisuuksiin menestyä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Uskomme koulutuksen ja kulttuurin tuottavan voimakkaita käsiä, vahvaa mieltä ja sydäntä, jotka kantavat eteenpäin.  Uskon, että Oulun tasapuolinen, oikeudenmukainen ja yhdenvertainen kehittäminen on kaikille meille oululaisille sydämen asia. Oululaisuus on rakennusvoimaa, asennetta, tahtoa, tunnetta, viisautta ja voimaa, jolla rakennamme yhdessä koko Suomea.

18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki